Veszprém vármegye

Álló, vörössel és kékkel hasított, ívelt talpú háromszögű pajzs jobb vörös mezejében három ezüstpólya, bal kék mezejében zöld dombon jobbra fordult kétfarkú aranyoroszlán a bal mancsával a zöld dombba szúrt ezüstkardot tart.

A címerpajzson jobbra fordult, arannyal ékesített rostélysisak van, melyen arany lombkorona látszik. A sisaktartó jobbról kék-ezüst, balról vörös-arany.

A címerpajzs alatt lebegő ezüstszalagon a település neve: GIC.

Gic község történelmében jelentős szerepet játszott a Jankovich Bésán család, így az újkori községi címer megalkotásánál a fő szempontot a család ősi címere adta.

A három ezüstpólya az egykori Csehi, Gerencsér, Hathalom településekre utal, melyekből az egyesítések után alakult ki a mai ismert Gic község.

A családi címerből átvett oroszlán nemcsak a magyar, de az európai címerekben is leggyakrabban előforduló címerállat. Az ókori görög harcosok pajzsán látható oroszlánok a pajzs viselőjének bátorságát, harciasságát tükrözték. Az oroszlán a hatalom, az erő, a bátorság, a győztes személyének megtestesítője. A 'hanyatló heraldika' korában a harciasságot az oroszlán mancsába helyezett (például) karddal kívánták kifejezni. Az ábrázolásoknál néhány esetben az oroszlán magát a harcost, az embert helyettesítette. Az oroszlánt már az élő heraldika korában a címerrajzot díszítők kedvének köszönhetően gyakran ábrázolták kettős farokkal.

A család címeréből átvett és az új címert is díszítő sisak, sisaktakarók és a korona a nemesi heraldika kellékei.