Baranya vármegye

A címerpajzs a tárcsapajzs modernizált változata. Alatta aranyszín, fekete vonallal kiemelt címerszalag, benne fekete nagy betűkkel a község neve: Bogádmindszent. Balra és jobbra szintén fekete számokkal az évszám: 1276, ekkor említették először Bogádot az írott források.

A címerpajzs tetején középen jobbra és balra induló, a címerpajzsot jobb és a bal oldalon háromnegyed részéig körbefogó címertakaró, amelynek bal oldala aranyszínű, jobb oldala kék, mint a Czindery család címerének címertakarója. A címerpajzs felül vágott, felső részének színe világoskék, benne görbe kardot markoló kézfej, mint a Czinderi család címerében is, amely vitézségükre is utal.

A címerpajzs alul vágott és hasított. Alsó bal oldali mező zöld, fekete vonalakkal harántolt, jelképezve a termékeny földet, azt, hogy az itt élők mezőgazdaságból, földművelésből keresték kenyerüket. A zöld föld egyben utal a Czinderyek címerében létható zöld pázsitra is.

A jobb oldali alsó mező téglapíros, benne fekete vonalakkal kialakított téglák, amelyek a településen egykor működő téglaégető helyet idézik.

A címerpajzs középső része piros, a földből három sárga színű búzaszál emelkedik ki, mint a falu első ismert pecsétjében. A középső szál mellett balra a címertanban stilizált csoroszlya, jobbra eke, amelyek szintén jelen vannak a falu 1722-es pecsétjében. A három búzaszál, a csoroszlya, az eke szimbolizálja, hogy a település népe a földművelésből élt, utal a mindennapi kenyérre és ezen keresztül a reménységre is.