Zala vármegye

Az önkormányzat címere: álló, háromszögű pajzs, vörös mezejében behajló kék sátor, aljában zöld halommal. A zöld halom előtt vízszintes ezüst hullámpólya. A halmon a település temploma áll arannyal, a bejárati homlokzat felől ábrázolva.

A felső, jobb oldali vörös mezőben lebegő, szárán összefogott három arany búzakalász. A bal oldali vörös mezőben lebegő, leveles arany szőlőfürt.

A címerpajzsot két oldalról alul szárán összefogott egy-egy tölgyfaág övezi, arany makkterméssel a zöld ágakon.

A pajzs felett fecskefarok-végződésű, aranyszalagon feketével BELEZNA felirat, a településnév előtt és után három-három díszpont.

A település címere

Címerének (az előlapon bemutatásra került) középpontjában a község neogót stílusú temploma áll. A templom a közösség szellemi-lelki központja. Tornya világtengelyként köti össze az eget és a földet. A templom zöld dombon kapott helyet, ez a domb a település földrajzi adottságait jelképezi.

A címerben található búzakalászok és a szőlőfürt a lakosság hagyományos foglalkozására utalnak. A címer jellegzetessége a hármas szám többszöri előfordulása: 3 kalász, 3 tölgyfalevél, 3 halom, valamint a címerpajzs hármas beosztása: két vörös és egy kék mező. A három az egyik legfontosabb szakrális szám. A totalitást, az isteni rendet, a tökéletességet, a világ hármas osztottságát szimbolizálja.